Ο θάμνος rooibos είναι ένας θάμνος που φυτρώνει αποκλειστικά στη Νότια Αφρική. Γνωρίζουμε ότι πριν από περισσότερα από 300 χρόνια, οι αυτόχθονες πληθυσμοί των βουνών βόρεια της πόλης του Κέιπ Τάουν, στη Νότια Αφρική, μάζευαν τα αεροφόρα μέρη του άγριου rooibos και τα ζύμωναν για να φτιάξουν μια έγχυση με κόκκινη απόχρωση και γλυκιά, φρουτώδη γεύση. Αυτό το ρόφημα χωρίς καφεΐνη θεωρείται σήμερα το εθνικό ρόφημα της Νότιας Αφρικής.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 100° C
ΧΡΟΝΟΣ ΕΓΧΥΣΗΣ: 8 έως 10 λεπτά
Αυτό το εθνικό ρόφημα με καφεΐνη προέρχεται αρχικά από την Παραγουάη, τη Νότια Βραζιλία και την Αργεντινή. Το τσάι προέρχεται από τα πράσινα φύλλα ενός τύπου αγιόκλημα που λέγεται ότι έχει πολλαπλά ευεργετικά αποτελέσματα. Γι' αυτό στη Νότια Αμερική το τσάι Ματέ ονομάζεται επίσης "Ρόφημα των Θεών". Η κατανάλωση Ματέ από ένα φλιτζάνι ήταν μια τελετουργία για τους ντόπιους Ινδιάνους. Αργότερα, το Βραζιλιάνικο Ματέ έγινε το πιο δημοφιλές ρόφημα των Γκαούτσος, των Νότιων Αμερικανών καουμπόηδων.
Καταναλώνεται κυρίως έξω γύρω από τη φωτιά, και με τα χρόνια έγινε το εθνικό ρόφημα σχεδόν σε κάθε χώρα της ηπείρου. Η διεγερτική του δράση διαρκεί περισσότερο από αυτήν του καφέ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 100° C
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ: 5 έως 10 λεπτά
Το 1833, ο Κόμης Γκρέι, ο Κόμης του Χάουικ Χολ, ο οποίος ήταν τότε Πρωθυπουργός της Βρετανίας, ανέστειλε το μονοπώλιο τιμών που είχε η Εταιρεία Ανατολικών Ινδιών στο εμπόριο τσαγιού με την Κίνα. Το αρχικά καθαρό κινέζικο τσάι αρωματίστηκε ελαφρώς με εξαιρετικό λάδι μπεργαμότο.
Αυτή η εσπεριδοειδής φυτική ουσία, που παρείχαν οι Κινέζοι, προοριζόταν να προστατεύσει το τσάι από τη γεύση της μούχλας και της πίσσας, που θα μπορούσε να προκύψει από το μακρύ ταξίδι στη θάλασσα προς τη βασιλική Αγγλία.
Έτσι, αυτό το τσάι πήρε το όνομά του και, μέχρι σήμερα, ο Κόμης Γκρέι είναι η ενσάρκωση του καλύτερου αγγλικού τσαγιού.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 100° C
ΧΡΟΝΟΣ ΕΜΦΥΛΙΣΗΣ: 3 έως 5 λεπτά
Μια επαναστατική μηχανή 6 σε 1.
Pour over για Chemex και V60
Γαλλική πρέσα
Καφές με εμβάπτιση ζεστός ή κρύος
Εσπρέσο
Περιέχει έναν κύλινδρο 2,25 κιλών που επιτρέπει την τέλεια πίεση του καφέ.
Αυτό το τσάι, που καλλιεργείται στο χωριό «Monteviot Tea Garden», είναι προσεκτικά επεξεργασμένο και προέρχεται από βιολογική καλλιέργεια. Παρουσιάζει όλες τις ποιότητες ενός τυπικού τσαγιού Darjeeling και ξεχωρίζει για το έντονο σώμα του στην κούπα και μια ελαφριά πικάντικη επίγευση, ιδανικό για τους λάτρεις του τσαγιού με χαρακτήρα.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 100° C
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ: 2 έως 4 λεπτά
Απαλές αρώματα από φρουτώδη κρέμα και βανίλια, αυτό είναι που πετυχαίνει θαυμάσια το πράσινο τσάι Sencha και το λευκό τσάι. Τα άνθη του τσαγιού, οι όμορφες ασημένιες πέρλες και τα άνθη γιασεμιού προσδίδουν στα φύλλα του τσαγιού μια εκπληκτική γλυκύτητα. Οι φέτες φράουλας προσθέτουν μια πινελιά ξινής χρωματικής αντίθεσης.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 75° έως 80° C
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ: 2 έως 3 λεπτά
Ένα βραζιλιάνικο προφίλ που αποτυπώνει την πιο κλασική ουσία του terroir. Η Mogiana είναι μια αναπτυσσόμενη περιοχή που μας προσφέρει μια κούπα που εκφράζει φουντούκι, εσπεριδοειδή οξύτητα και βαρύ σώμα.
Αλλοτε, η μοσχοκάρυδος ήταν απίστευτα ακριβή, αλλά σήμερα βρίσκεται σε όλα τα ράφια μπαχαρικών. Ο "μακίς", ή μάζα, είναι η κοκκινωπή περιτύλιξη του καρπού του μοσχοκαρυδιά και πήρε το όνομά του επειδή αρχικά συγχέονταν με το αποξηραμένο άνθος της μοσχοκαρυδιάς. Η λεπτή και αρωματική γεύση του είναι πιο γλυκιά από αυτή της μοσχοκάρυδου και, όπως η ρίζα κουρκουμά, είναι χαρακτηριστικό των διδασκαλιών και της κουζίνας της άγιουρβέδα.
Η σύνθεσή μας από κομμάτια τζίντζερ, ρίζα γλυκόριζας, κομμάτια κανέλας, λεμονόχορτο, ολόκληρες κάρδες, φέτες κουρκουμά και μακίς σας εξασφαλίζει ενέργεια και ευεξία.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΝΕΡΟΥ: 100°C
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ: 5 έως 10 λεπτά